top of page
Zoeken
  • veerle752

Meer dan een simpele garderobe-check

Het begon aarzelend door een reactie op Facebook: “ Beste Veerle, kan ik bij u persoonlijk wat advies vragen ivm kleuren zowel in kledij als in mijn kapsel? Gewoon me, myself and I?

Het bleek dat deze dame jaren in overdrive gegaan was, chaos in het hoofd en een burn-out doorstaan heeft waarvan ze na 6 jaar met de nodige hulp nu terug recht krabbelt. Ze vertelt me dat ze terug tot haar kern gekomen is en aanvaard heeft wie ze nu is en wil zijn. "Het is goed nu."


Ik ben zo blij met het vertrouwen dat ze me schenkt voor haar volgende stap: “Hoe uit ik dit nu in mijn kledingstijl? Kapsel? Kleuren? Accessoires?” Ze vraagt me: “Hoe krijg ik mijn aanvaardingsproces in mijn uiterlijk weerspiegeld?” ….want ze wil ook geen uitdovend kaarsje zijn.


Ze stuurde me een paar foto’s en ik merkte dat haar vroegere kledingstijl alle kanten uitging, net zoals haar kapsel en haarkleur, waardoor ze telkens weer een andere versie van zichzelf liet zien en anderen haar moeilijk konden duiden… laat staan dat ze een positief zelfbeeld in de spiegel zag.

Ze had al een selectie gemaakt van kleding en schoenen en die netjes geëtaleerd als ik bij haar thuis langs kwam om me te vergewissen van haar kleerkast en wat er nog te redden viel. Ze was onzeker over ieder stuk, twijfelde of het haar wel flatteerde en of het iets voor haar was. Ik heb zeker nog een 20-tal combinaties kunnen maken met de stukken die ze had, maar dan juist gecombineerd, shoentjes aangepast want daar bleek ze een geweldig goede neus voor te hebben.


Zelf op de berg kleding die in een schuur op de grond lag en waarvan ze dacht dat alles voor het Leger des Heils was, heb ik stuks uitgepikt die ze nog nooit had gedragen en waarvan iemand in haar omgeving gezegd had dat ze er niet mooi mee stond of te braaf of …. Inzicht in de juiste combinaties en stijl deden haar versteld staan van de resultaten. Naarmate de tijd vorderde, zag ik haar stralen en pretlichtjes in de ogen krijgen.


Ik vond de dag nadien een berichtje in mijn mailbox dat ze al met een ensemble naar Delhaize geweest was. Ze kon zich spiegelen in het grote vensterraam en was verbaasd van de mooie vrouw die ze daar zag. Ze voelde zich zo op haar gemak en voelde zich op geen enkel ogenblik beschaamd.


Beste Veerle, 
Ik voel me weer mooier worden, tof he! 
Tot later en een heel fijn weekend!

Ik benoem haar naam niet omwille van de privacy, maar bewonder deze vrouw die haar kracht terug gevonden heeft en zich er bewust van was dat ze met kleding en kleur haar authentieke zelf zonder schaamte aan de buitenwereld kan laten zien. Haar volgende stap is om de powertest (show your true colours) te ondergaan zodat ze via specifieke kleuren ook haar talenten en dus haar persoonlijke kracht nog meer zichtbaar kan maken en haar zelfwaardering kan laten groeien. Wordt vervolgd


Zie je het bos niet meer door de bomen in jouw kleerkast? Heb je het gevoel dat je je authentieke zelf niet aan de buitenwereld laat zien? Ontdek dan hier meer over de Garderobe-check of contacteer me gerust voor meer info.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page