top of page
Zoeken
  • veerle752

Een jongvolwassen dochter, getalenteerd, mooi maar heel onzeker

Als freelancer geef ik soms in premium kledingzaken kleur & stijladvies. Daarbij probeer ik mensen een beetje uit hun comfortzone te halen. Zo wil ik hen aantonen dat de juiste kleuren en de juiste snit de persoonlijkheid beter tot haar recht laten komen.

Het valt me de laatste tijd echter op dat jonge vrouwen tussen 20 en 26 jaar zich proberen te verstoppen achter kleurloze, onopvallende en eerder klassieke kleding zodat ze zichzelf zoveel mogelijk onzichtbaar kunnen maken.


Ik zie wanhopige moeders, goed bedoeld, hun oogappel adviezen geven om toch maar een beetje vrouwelijkheid en frivoliteit toe te voegen aan de garderobe van dochterlief. Heel begrijpelijk omdat ouders het beste willen voor hun kind. Ze willen hun dochter gelukkig zien met zichzelf en hen wapenen tegen een harde wereld waar onzekerheid iemand gauw als zwak bestempeld terwijl er nog zoveel potentieel is. Vaak creëren deze adviezen het omgekeerde effect en verlaat de jonge vrouw al snel gefrustreerd de paskamer. De dochter voelt zich onveilig en kruipt terug in haar schulp.


Dat is voor mij nog maar eens het bewijs dat wij met onze kleding veel kunnen communiceren en dat wij er (on) bewust mee bepalen welke indruk we achterlaten.

Wat als een leuke garderobe voor uw dochter geen lijdensweg zou zijn, maar een middel om zich wel onbevreesd zichtbaar te maken?


Mijn “That’s me” programma versterkt de persoonlijke kracht en laat jong volwassenen zien hoe getalenteerd ze zijn om zichzelf dan naar waarde te leren schatten. Het programma bestaat uit een aantal fases maar vertrekt vanuit een positieve insteek. Een eenvoudige test van 40 vragen verheldert hun vier belangrijkste talenten of vaardigheden. Deze vier prachtige eigenschappen kunnen zij voor zichzelf en anderen zichtbaar maken aan de hand van specifieke kleuren. Elke kleur vertegenwoordigt een eigenschap.

Onderschat de kracht van kleurenpsychologie niet. Het kan iemand concrete en gemakkelijke handvaten geven om net de eigenwaarde te accepteren en zichzelf sterker te maken. De kleuren kunnen langzamerhand toegevoegd worden aan de garderobe of via accessoires tot er meer balans komt in de persoon. Van zodra er meer vertrouwen groeit, kan ik met een subtiele aanpak het zelfbeeld vergroten en een uitstraling opbouwen die voor 100% past bij de jonge vrouw en haar eigenheid.


Het is mijn missie om mensen dichter bij hun authentieke zelf te brengen, hun te laten vertrouwen op hun eigen kracht en talenten zodat ze een mooi levenspad voor zichzelf kunnen opbouwen.


Neem hier eens een kijkje op mijn programma. Ieder parcours kan samengesteld worden naar de specifieke noden van de persoon.


Ik help uw dochter graag verder in haar persoonlijke ontwikkeling.


Veerle


49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page