top of page
Zoeken
  • veerle752

De verbinding behouden met jezelf

Herken je dat gevoel alsof je steeds maar doordraaft, het beste van jezelf geeft, maar dat jouw emmertje steeds leeg loopt? Dat jou een onbestemd gevoel van nutteloosheid, leegheid, geen blijf weten met jezelf, ja zelfs een soort verdriet, bekruipt?


Dat heet “de verbinding met jezelf verliezen”. Niet goed meer weten wat jou gelukkig maakt, wat je nodig hebt om jouw leven zo succesvol mogelijk te maken…


Indien jou ook dit soort gevoelens overkomt en je er graag iets mee wil doen, dan deel ik graag mijn verhaal en ervaring met jou. Ik vond de rust opnieuw en ben nu heel tevreden met mijzelf en mijn keuzes. Dat wens ik jou ook toe!


Ik liep steeds stuk op diezelfde muur van please gedrag naar anderen toe. Af en toe vond ik terug mijn flow, liep alles terug op wieltjes, kwam het succes me zonder veel moeite aangevlogen, maar die smolt telkens weer zoals sneeuw voor de zon langzaam weg.


Dit jojo – effect was vreselijk vermoeiend en ik kon niet vatten waarom het me telkens overkwam. Ik ben gaan zoeken naar oplossingen, toen – rond mijn 40 ste – het niet langer fijn meer was om in mijn vel te leven. Ik zat altijd in ‘mijn hoofd’ en was te streng voor mijzelf. Ik wou graag terug naar mijn gevoel en keuzes maken die bij mij pastten.


Er bestaat zoveel op de markt van coaches en therapeuten tot feel good -trajecten, waar beginnen?


Erover praten met anderen waar het veilig voelde, was de eerste stap! Een aantal schitterende authentieke vrouwen hebben me op weg geholpen door openlijk hun eigen verhaal en zoektocht te delen. Wat een verademing. Ik worstelde niet alleen met dit probleem. Praten hielp en het ontdekken dat ik hoogsensitief was, ook.

Na wat omzwermingen en andere zaken uitproberen met geen, een beetje of meer succes, botste ik op een stevig en diepgaand ontwikkeltraject dat een onmisbaar fundament bleek in het bereiken wat ik wou. Ik verlies nu niet langer meer de verbinding met mezelf dankzij een kraakhelder inzicht in mijzelf. Zelfkennis bleek de eerste stap te zijn naar meer zelfwaardering en authenticiteit.


Ik ben zo iemand die bovendien een houvast nodig heeft en niet alleen nog meer gedachten. Te veel gedachten maken het soms nog ingewikkelder. Ik wou iets tastbaars.


Voor sommigen is hun houvast hun religie, muziek, meditatie of krachtige stenen, voor mij is het kleur. Kleur is kracht en heeft een energie die ons (on)bewust beïnvloedt. Kleur is altijd al in mijn leven aanwezig geweest en nu besefte ik pas wat deze tool voor mij kon doen….


Kleur kan je namelijk ook linken aan je innerlijk…. Aan je favoriete gedrag en talenten.

Zo heb ik kennis gemaakt met mijn blauwdruk die haarscherp weergeeft in welke kwaliteiten en drijfveren mijn persoonlijke kracht ligt. In de blauwdruk geven 4 kleurtypes weer waar ik sterk in ben. Wanneer ik dreig uit balans te geraken omdat ik mijn belangrijkste kracht te veel inzet, heb ik zelfs een kleur ter beschikking die mij terug evenwicht bezorgd en me aantoont waar ik moet opletten.

Zoals je kan zien heb ik 2 dominant aanwezige kleurfamilies, namelijk paars ( lila en purper ) en rood ( rood en koraal ). Paars staat voor intuïtie en gevoel ( oh wat had ik dit hard nodig ) en rood voor mijn passie en ambitie. In het midden zie je okergeel. Dit is mijn balanskleur. De gele kleurfamilie staat voor kennis, identiteit en duidelijkheid, weten wat je wilt en wie je bent. Dit is inderdaad mijn balansthema: volg ik mijn gevoel of ratio/kennis….?


Door de kleuren te dragen, straalt mijn Imago mijn kracht uit. Mijn omgeving pikt dit op en reageert positief. Zonder te spreken, breng ik onbewust mijn boodschap over. Ook nu, ondanks Corona, heb ik bakken zelfvertrouwen omdat ik het voel, wat de kleuren voor me doen.

Dankzij het persoonlijkheidssysteem van Persoonlijke Kracht heb ik leren kijken naar mijzelf, naar wat er wel al was, over welke kwaliteiten en drijfveren ik beschikte en hoe ze me telkens veerkracht konden geven en de mogelijkheid om mijn eigen strategie te bepalen.

Goed genoeg zijn”, tevreden met mezelf en mijn grenzen aanduiden, dat heeft het me gebracht.


Dit systeem is de perfecte aanvulling bij mijn werk als Imago experte en verbindt jouw innerlijk met je uiterlijk. Ik ben nu ook Persoonlijke Krachtcoach om anderen ditzelfde inzicht te geven.

Wil jij jouw innerlijke kleuren kennen om de verbinding met jezelf terug te vinden of te behouden zodat je je veerkracht telkens kunt putten uit de kleuren die jou vertegenwoordigen?


Contacteer me dan op kleur@veerleraemdonck.be of op 0475/374518.

Ik stuur je dan graag een overzicht van het ontwikkeltraject “ that’s me “ op.


212 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page