top of page
Zoeken
  • veerle752

Aandacht besteden aan beleving

Hier lig ik dan al 2 dagen in een ziekenhuisbed te wachten op een diagnose voor onverklaarbare hevig pijnen in de linkerkant van mijn kaak. Door Corona mag je weinig bezoek ontvangen, dus veel tijd om te rusten, na te denken…


Klara speelt klassieke muziek op de achtergrond. Ondanks de omstandigheden voel ik me hier goed en stel ik vast dat 'de omgeving' hier een belangrijke bijdrage toelevert. De kamer is huiselijk. Het zachte niet klinische wit aan de muren wordt extra opgefrist door een brede mosgroene strook waar een smiley van magneetjes je uitnodigt om hier kaartjes, foto’s of tekstjes op te hangen.

De badkamer is handig afgescheiden door schuifdeuren waarop zwevende pluisjes van de paardenbloem vrolijk in de wind dansen. De gordijnen hebben een warm wit met grijs dégradé blokjes motief. Ze zijn breed genoeg om de ramen ’s nachts volledig te kunnen afsluiten zodat er geen licht komt piepen. Ik kijk uit op een bos bomen en de plezier - en vrachtboten die het water opvaren langs de R4.

Geen boosaardige verpleegsters met ruwe manieren of betuttelende woorden maar menselijke empathische vrouwen en mannen met SKILLS. Ik voel me hier geen nummer want iedereen spreekt me aan bij mijn naam en ik word fantastisch goed opgevolgd. Zelfs de dame die het eten brengt, voorziet ‘zacht’ eten hoewel ik niks gevraagd had. Er heerst een goedgemutste sfeer!


Ik besef dat zelfs hier, in deze omstandigheden, het er steeds weer op aankomt dat: 'de harmonie in de gebruikte kleuren en de menselijke interactie zorgen voor een feel good gevoel waardoor je een positieve souvenir overhoudt.'

Sta jij er ook bewust bij stil wat een omgeving doet bij jou? Hoe gevoelig je er wel voor bent…? Als jij in je job mensen, klanten, patiënten ontvangt, heb je dan ook oog voor de details in je omgeving? Zullen zij herinnerd worden aan jouw prettige omgangsvormen en kleine attenties? Heb je werkelijk tijd genomen om te luisteren en te bevestigen dat je hun vraag of probleem begrepen hebt?


Ik coach, als Imago Expert, ondernemers in het aandacht hebben voor die beleving want zo maak jij het verschil en komt succes op een natuurlijke wijze tot stand.

People will forget what you said or did, but people will never forget how you made them feel.

Wil jij jouw omgeving en onthaal onder de loep nemen, jouw Imago perceptie optimaliseren zodat jouw klanten een buitengewone ervaring hebben? Neem dan gewoon jouw telefoon en vertel me met welke woorden je zou willen dat jouw klanten de ervaring met jou en je bedrijf zouden moeten beschrijven?


We werken dan samen aan een optimale beleving!


Make it memorable! Make it inviting to look at!
36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page