top of page
43.jpg

HERKEN JEZELF IN MIJN VERHAAL

What a ride!

‘Tell me something girl, are you happy in this modern world? 
Is there something that you are searching for?
Are you longing for change?’

Lady Gaga & Brandley Cooper – Shallow 

IMG_9636.JPG

ONCE, I WAS A LITTLE GIRL …

Van kinds af aan was ik anders. Heel gevoelig, verwonderd door al het mooie in het leven en gepassioneerd door kleur, kunst, voordracht en interieur. Ik was een buitenbeentje dat de massa niet wilde volgen.

Opgevoed door hardwerkende ouders met de strenge hand en zeldzame waarderende positieve aanmoedigingen en voor wie de enige weg naar geluk ‘perfectie nastreven’ was.

Dat heeft zijn sporen nagelaten …

STUDEREN COMME IL FAUT (PAS)

Toen ik 18 was, beslisten mijn ouders dat ik ‘Rechten’ moest studeren, ondanks mijn groot verlangen om binnenhuisinrichting te doen. De jonge Veerle werd geconfronteerd met strenge professoren die geen greintje menselijkheid vertoonden.

Ik werd onzeker, twijfelde aan mezelf en had grote (faal)angsten.

Ik slaagde niet voor mijn examens. Mijn ouders beslisten dat ik dan maar de richting vertaler-tolk moest volgen.

Het was nog steeds niet toegelaten om te studeren wat ik wilde studeren. En ik werd ziek, ernstig ziek. Ik voelde me niet goed,

had een laag zelfbeeld, werd elke dag onzekerder en voelde me compleet waardeloos.  Ik vond mijn plek niet, voelde me verschrikkelijk eenzaam en bovenal niet begrepen en gesteund.

Ik had nood aan troost, begrip en liefde …

IMG_2510.jpg
952f4c43-3995-4def-b8b0-27471890222b 2.JPG

OERKRACHT

Als ik niet voort wilde wegkwijnen, kon ik maar één ding doen.

Mijn hart en gevoel volgen.

En ik deed het! Was dat dan oerkracht?


Ik solliciteerde die zomer, ergens in die 90’er jaren, voor een studentenjob bij Laura Ashley, een toen onwaarschijnlijk populaire, Britse fashion and interior designer.


Tot mijn verbazing werd ik niet alleen aangenomen, ik werd zo goed bevonden –

mijn passie kon van vrijheid genieten – dat ik het voorstel kreeg om ‘part of the gang’ te worden en een nieuwe winkel mee mocht openen in Gent.

IK KREEG COMPLIMENTEN

Voor het eerst in mijn leven vlogen de superlatieven me om het hoofd. ‘Uitmuntende klantenservice, verfijnde smaak, leergierigheid en creativiteit.’ En dat ging allemaal over mij.


Headhunters kwamen – eerst op kousenvoeten – dichterbij,

en introduceerden me daarna vol overtuiging bij luxehuizen zoals Cartier, Louis Vuitton en Delvaux. Ik werkte er als trainer, consultant, manager; stuk voor stuk wervelende, boeiende, veeleisende, uitdagende jobs. Mijn zelfvertrouwen schoot de hoogte in.


Maar het succes had ook een keerzijde. Zeven dagen op zeven werken tegen een moordend tempo: het eiste zijn tol.

Ik was dan wel a leading lady in a pantsuit, maar het geheel

miste diepgang en kleur.

155176f0-8c4d-437f-8ebe-e2e4a425f0e3_edited.jpg
watercolor-5936155_1920.png

‘It's no use going back to yesterday,
because I was a different person then.’

Alice in Wonderland

image00035.jpeg

BYE BYE, RATRACE

Herbronnen.

Ik wou beter leren voelen wat ik voelde, en luisteren naar wat lijf en leden me vertelden. 

Ik gaf mijn job op, nam een sabbatjaar, volgde talloze cursussen om mijn skills bij te schaven en te ontdekken wat ik met de rest van m’n leven wilde doen. 

 

Niet veel later zette ik mijn eigen imagobureau op poten. Mensen helpen de beste versie van zichzelf te vinden met integer en onderbouwd stylingadvies: dat was een kolfje naar mijn hand.

Ik werd omwille van mijn expertise gevraagd als consultant en trainer in de emotionele klantenbeleving onder de hoed van Luxury Attitude, Customer Experience en Talentricity, 3 bedrijven uit Parijs.

IN EEN GOUDEN KOOI

Mijn drang naar authenticiteit groeide en ik kreeg meer en meer door dat ik slechts een popje was voor mijn man, opgesloten in een gouden kooi. Ik was zijn paradepaardje dat zijn status glans gaf, maar nu hij carrière maakte, moest ik klein blijven. 


Mijn man was tevreden met mijn hobby, zoals hij mijn werk noemde.

Maar voor mij was het serious business.  Ik wou iets neerzetten van mezelf, iets authentieks dat veel verder reikte dan simpelweg zakendoen.


Ik leek enkel bij mijn klanten nog mezelf te zijn en het beste van mezelf te geven. Er groeide innerlijke onrust,

ik had veel vragen. Er waren donkere, zwarte momenten, want ik vond geen aansluiting met mijn gedachten bij mijn echtgenoot, vrienden, ouders. 


Ik voelde me weer anders en alleen …

Ik was hoogsensitief.

EEN EINDE, EEN BEGIN

Ik sprong.

Na 10 jaar ongelukkig in mijn huwelijk en ‘alleen’ vechtend om mijn gezin te behouden,

maakte ik de hartverscheurende keuze om eruit te stappen.

Het was pijnlijk, maar het was een noodzaak, ik was de volledige verbinding met mezelf kwijt. Het was het begin van een intens parcours, een zoektocht naar een vervullend en waardevol leven. Een periode vol existentiële vragen, inzichten en interessante ontmoetingen.

DE OPENBARING

Eindelijk.

Ik ontwikkelde positieve gedachten.

Dat leerde ik stap voor stap, door technieken toe te passen, specifieke breintechnieken.

Ze deden me terug geloven in mezelf, en gaven me het vertrouwen om vanuit mijn kern te (durven) kiezen voor wat ik nodig had.

Het ging traag, en ik struikelde af en toe, maar ik ging wel vooruit.


Ik beet me vast in de persoonlijke krachtmethodiek, het persoonlijkheidssysteem van Personal Power Plus, drijfveren, talenten en kwaliteiten. En ik maakte een link met kleur en stijl.  


Wat een openbaring.

Want ik ontdekte: hoe sterker ik werd, hoe stabieler ik me ging voelen. En hoe meer mijn zelfvertrouwen groeide,

hoe meer ik ging shinen. En het was zó ontzettend zichtbaar in mijn persoonlijke styling. Dit moest ik met anderen delen.

IMG_8454.jpg
WhatsApp Image 2024-01-03 at 19.23.42.jpeg

STROOMVERSNELLING

En plotsklaps kwam alles in een stroomversnelling. De covidcrisis en de jaren daarna hebben bij mensen hun sporen nagelaten. Het lijkt wel alsof ze zichzelf verloren zijn. Om nog maar te zwijgen van bedrijven en merken: zij hebben de klantenbeleving verwaarloosd.

 

En zo kwam mijn eigen business in een stroomversnelling. 

 

Er is niet alleen mijn eigen aanbod voor groepen en individuen. Ook begeleid ik merken, teams en bedrijven. En ik word steeds meer gevraagd voor keynotes en online trainingen. Daardoor kreeg ik de kans om kennis en expertise te delen via mijn UQ Master Channel. En er staat nog meer op stapel!

 

O ja, ook op persoonlijk vlak kreeg ik de wind in de zeilen. Die wakkerde de liefdesvlam aan. Er kwam een nieuwe man in mijn leven én we stapten in het huwelijksbootje.

WhatsApp Image 2022-10-29 at 17.44.09.jpeg

MIJN MISSIE

Vandaag sta ik authentieker dan ooit in ‘t leven. 

Ik heb mijn plek, mijn doel, mijn non-stopenergie gevonden.

Ik ontdekte een inspirerende waarheid: dat hoe krachtiger iemands identiteit en innerlijke schoonheid zijn, hoe oprechter en stijlvoller de uitstraling wordt. Met een positief zelfbeeld is niks onmogelijk.


En dit is vandaag mijn missie:

 

Ik help ondernemende vrouwen en bedrijven om hun unieke zelf te vertalen naar een zelfverzekerde, professionele uitstraling die hun verhaal op elk moment onderstreept. 


The Shining Four die ik gebruik: ze wérken. Kleur, persoonlijke styling, empowerment en technieken voor interpersonal contact brengen het beste van iemand naar boven. Én naar buiten.


Be different… Be you!


Ik gun je dat van harte.


Veerle.

Veerle heeft een ongeziene feeling voor imago, klasse en elegantie. Ze is een fijngevoelige dame om mee samen te werken. Ze heeft het in de vingers om mensen aan te voelen, sterktes in de verf te zetten en zelfvertrouwen en elegantie naar boven te halen. Dat doet ze op een heel empathische manier. Een heerlijkheid om je door haar te laten begeleiden.

Astrid Vanlommel

Zaakvoerder DeWolf Opticiens 

Penseel Handschrift Facebook Omslag.jpg
bottom of page